hittade en god meny

ett gäng tjejer som hade eget halv åtta hos mig,låter ju super kul
tacogratäng
Ingredienser:
500 gr köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
10 cm purjolök
1 burk creme fraiche
200 gr philadelfiaost
1 påse riven ost
1 hackad röd paprika
Gör så här
Bryn köttfärs och purjolök i stekpanna. Tillsätt tacokrydda och krossade tomater. Låt puttra 20 minuter.
Bred ut Philadelfia osten i en ugnssäker form och bred därefter över creme fraiche. Fördela köttfärsröran över creme fraichen, strö över hackade paprikan och den rivna osten.
Ställ in i 200 gr varm ugn ca 20 minuter.
Servera med blandad grönsallad.
tacopaj
Ingredienser:
3 Paprikor valfri färg
400 g Nötfärs
50 g Tacokrydda
1½ dl Vatten
4 Tomater grov hackade
1 Gul lök hackad
5-10 Pfefferoni fin hackade
4 msk Majonnäs
2 dl Creme fraiche
200 g Riven ost
Gör så här
Fräs nötfärsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna blanda häll på vattnet låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
Dela paprikorna på längden ta ur kärnhuset lägg dem i en smord ungsform. Fördela köttfärsen i halvorna.
Hacka tomater, lök och pfefferoni. Blanda creme fraiche och majonnäs tillsätt riven ost rör om. Blanda ner tomat, lök och pfefferoni hacket rör om. Bred över de köttfärs fyllda paprikorna.
Gräddas i 225 grader mitt i ugnen ca 20-30 min eller tills den fått fin färg.
Man kan även använda hela paprikor, skär ett snitt så de står stadigt i formen. Fyll med färs och toppa med röran.
fisk gratäng
Ingredienser:
2st blomkålshuvuden
200 g philadelphiaost
salt
peppar
400 gr torsk
2 dl valfri svamp
2 st schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 fiskbuljongstärning
2 dl riven parmesanost
salt
peppar
Gör så här
Börja med att göra moset, bryt blomkålen i små buketter och lägg i en kastrull med vatten och koka tills blomkålen är mjukt. Häll av vattnet och ha i osten och mixa eller vispa tills du får ett slätt mos, smaka av med salt och peppar.
Tina fisken och gör såsen, fräs lök, vitlök och svamp. Häll i grädden, buljongtärning, smaka av med salt och peppar, låt småputtra ca5min. Lägg den tinade torsken mitt i en ugnssäker form, salta och peppra. Klicka ut blomkålsmoset runt omkring, häll över såsen. Strö över osten. Sätt ugnen på 225grader och gratinera i 20-25min.
colslaw
Ingredienser:
7dl vitkål
1 rödlök
2dl creme fraiche
0,5dl majonäs
2tsk fransk senap
salt
peppar
Gör så här
Skär vitkålen i tunna strimlor med osthyveln, skär rödlöken i tunna skivor. Blanda ihop creme fraiche, majonäs, senap. Smaka av med salt och peppar och ev mer majonäs och senap. Blanda ihop kål och lökblandning med creme fraicheblandning. Kan ätas direkt, men blir godare om den får stå och dra i kylen lite
souercream kyckling
Har du en bild på detta recept? Lägg till en bild till receptet!
Ingredienser:
4 Kycklingflieer
3 dl Cremefaiche
1 Medelstor Rödlök
1 påse Babyspenat
Salladskrydda
Vitlök, pressad
Salt
Peppar
Grillkrydda
och andra "kreativa" kryddor.
Eller 1 påse sourcream dipp (vet att den innehåller e-nr)
Gör så här
Detta är egentligen ett gammalt pastarecpet som jag alltid tyckt så mycket om, men nu när det LCHF som gäller så bort med pastan och rätten var lika god ändå. Den blir liksom varm/kall.
Börja med att skölja av och skära kycklingen i mindre bitar.
Stek i ordentligt med smör och krydda.
Blanda cremefraichen med kryddorna och vitlöken(eller dipp-påsen), låt stå.
Skölj babyspenaten.
Skär rödlöken i skivor.
Blanda allt i en stor skål och sist i men kycklingen.
smördegsinbakad potatis
Avancerad sök
Detta recept väntar på att bli godkänt, vissa funktioner är ej tillgängliga under tiden.
Smördegsinbakad potatis med Västerbottensost
För 4 personer.
En förrätt som ser mer avancerad ut än vad det egentligen är, och som passar perfekt att använda överbliven kokt potatis till.
Smördegsinbakad potatis med Västerbottensost
Källa: Christina Ericsson
Uppladdad av: cher69
Ingredienser
1 platta färdig, färsk, smördeg
4 små kokta, kalla, potatisar
1 påse riven Västerbottensost
hackad röd lök
gräddfil
Röd stenbitsrom
1 ägg, uppvispat, eller vatten till pensling
Betyg:
1 röst Visningar: 2237 Sparat: 153
Gör så här
Ugn: 220 grader, eller 200 grader i varmluftsugn.
Följ anvisningen på smördegs-förpackningen och låt den vila i ca 10 minuter i rumsvärme.
Skala och skiva den kokta potatisen.
Skär smördegen i 4 avlånga bitar, så breda som hela plattan tillåter.
Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisen och osten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg.
Ta så mycket ost som du vill, och som ryms ovanpå potatisen, men lämna tomt ut mot kanterna.
Vik över den tomma halvan deg, och nyp igen till ett paket med fingrarna.
fläskfile
Ingredienser
2 fläskfiléer à ca 600 g
Salt
Peppar
1 brk mascarponeost 250 g
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 stor röd paprika
Lägg till i inköpslistan
Betyg:
112 röster Visningar: 76234 Sparat: 5351
Gör så här
Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt dem i såsen. Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter. Klart att njuta av!
lax gratäng
Ingredienser:
500 gr Laxfile
2 små eller 1 stor squash
3 dl skivad purjolök
1 tsk Flingsalt
2 dl vispgrädde
1 msk hummerfond
4 dl creme fraiche
Gör så här
Slå på ugnen 200 Grader
1. Smörj en ugnssäker form ca 20 x 30 cm
2. Skiva squashen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i formen så det täcker botten.
3. Häll grädden i en skål blanda ner hummerfonden blanda sen ner creme fraiche rör så det blir en sås.
4. Skiva laxen och lägg i formen så den täcker det första lagret med squash
5. Strö över flingsalt
5. Skiva purjolöken, strö den över fisken
6. Lägg resten av squashen som ett sista lager över allt så det täcker formen
7. Häll över såsen
Ställ in i mitten av ugnen ca 30-40 min
Smaklig måltid