lax gratäng
Ingredienser:
500 gr Laxfile
2 små eller 1 stor squash
3 dl skivad purjolök
1 tsk Flingsalt
2 dl vispgrädde
1 msk hummerfond
4 dl creme fraiche
Gör så här
Slå på ugnen 200 Grader
1. Smörj en ugnssäker form ca 20 x 30 cm
2. Skiva squashen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg i formen så det täcker botten.
3. Häll grädden i en skål blanda ner hummerfonden blanda sen ner creme fraiche rör så det blir en sås.
4. Skiva laxen och lägg i formen så den täcker det första lagret med squash
5. Strö över flingsalt
5. Skiva purjolöken, strö den över fisken
6. Lägg resten av squashen som ett sista lager över allt så det täcker formen
7. Häll över såsen
Ställ in i mitten av ugnen ca 30-40 min
Smaklig måltid
Kommentarer
Trackback