pannkaka per moberg

Antal portioner: 6
Ingredienser
3.75 dl vetemjöl
0.75 tsk salt
9 dl mjölk
4.5 ägg
4.5 msk smör
0.75 dl clubsoda eller fruktsoda

per mobergs pasta sås

Såsen
300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp)
1 st gul lök
smör till stekning
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
salt och nymalen svartpeppar

spagettigratäng

Ingredienser

1 st grillad kyckling
6 dl kokt fullkornsspagetti, ca 200 g före kokning
1 st gul lök
0.5 st gul paprika
0.5 st grön paprika
0.5 st röd paprika
Olivolja
1 msk curry
2 dl hönsbuljong
2 dl mellangrädde
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
1 dl riven ost

Serveras med
Sallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.

3. Skala och hacka löken.

4. Skär paprikorna i mindre bitar.

5. Häll lite olja i en kastrull.

6. Tillsätt curry och bryn lök och paprika i någon minut.

7. Häll i hönsbuljong och grädde och låt koka i ca 10 minuter.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Smörj en ugnsfast form och lägg i den kokta spagettin.

10. Bena ur kycklingen och dela köttet i lagom stora bitar.

11. Fördela kycklingbitarna över spagettin.

12. Häll på såsen och strö på riven ost.

13. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

14. Servera med en sallad.


kyckling Paneng curry




4 st kycklingbröst

chili efter smak
2-3 st vitlöksklyftor

3 msk sesamolja
smör

1 stor purjolök

5 st charlottenlökar

2 dl färdigblandad hönsbuljong
2 burkar kokosmjölk

2 msk fisksås

3-4 st lime
1 kruka koriander
2 msk socker

2 msk paneng currypasta
2 msk tomatpuré
1 kruka basilika

5 st torkade limeblad

1 bit ingefära, ca 50 g

0,5 st röd paprika

2 st stjärnanis
ris


Patriks kyckling Paneng curry

Recept från coop.se
4 portioner


Hacka chili och vitlök (mängd efter smak) och fräs detta i sesamolja. Lägg därefter detta åt sidan. Dela kycklingen i bitar och stek dem i smör eller olja.

 

Lägg kycklingen åt sidan. Hacka purjolök, schalottenlök och örterna. Värm upp kokosmjölk och tillsätt örterna, kryddor, purjolöken, chili och vitlök.

 

Blanda ner currypasta, fisksås, socker och hönsbuljong.

 

Tillsätt kycklingen, och blanda ner stjärnanis (krossad eller hel) samt pressad lime och rivet limeskal. Koka samman allt till en gryta.

 

Servera med ris och toppa med färska örter.

 


RSS 2.0