kyckling Paneng curry
4 st kycklingbröst | |
chili efter smak | |
2-3 st vitlöksklyftor | |
3 msk sesamolja | |
smör | |
1 stor purjolök | |
5 st charlottenlökar | |
2 dl färdigblandad hönsbuljong | |
2 burkar kokosmjölk | |
2 msk fisksås | |
3-4 st lime | |
1 kruka koriander | |
2 msk socker | |
2 msk paneng currypasta | |
2 msk tomatpuré | |
1 kruka basilika | |
5 st torkade limeblad | |
1 bit ingefära, ca 50 g | |
0,5 st röd paprika | |
2 st stjärnanis | |
ris |
Patriks kyckling Paneng curry
Recept från coop.se4 portioner
Hacka chili och vitlök (mängd efter smak) och fräs detta i sesamolja. Lägg därefter detta åt sidan. Dela kycklingen i bitar och stek dem i smör eller olja.
Lägg kycklingen åt sidan. Hacka purjolök, schalottenlök och örterna. Värm upp kokosmjölk och tillsätt örterna, kryddor, purjolöken, chili och vitlök.
Blanda ner currypasta, fisksås, socker och hönsbuljong.
Tillsätt kycklingen, och blanda ner stjärnanis (krossad eller hel) samt pressad lime och rivet limeskal. Koka samman allt till en gryta.
Servera med ris och toppa med färska örter.
Kommentarer
Trackback