recept till drinken
6-8 portioner
1 liten brieost (500g)
1/2 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
8 valnötter
Till servering
rostat lantbröd
1. Lägg brieosten på till exempel aluminiumfolie.
2. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det sjuda upp och smälta. När det börjar ta färg, vicka lite på pannan, rör ej. Häll hälften av sockerblandningen över brieosten och låt den rinna ner lite över sidorna. Strö över nötterna och resterande sockerblandning.
3. Flytta över osten på ett litet serveringsfat när sockret har stelnat. Skär i bitar och servera med rostat lantbröd.
Den lilla sötman som finns i brieosten och det bittra i de karamelliserade nötterna möts på ett bra sätt av den bittra smaken i drinken. En kombination som framför allt vänder sig till dig som i allmänhet är förtjust i bittra smaker.

6-8 portioner (ca 30 stycken)
100 g rumsvarmt smör
2 msk bbq-sås
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 msk salt
1 baguette
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smöret med bbqsåsen och vitlöken. Det går lättast med en elvisp.
2. Skiva brödet tunt eller i stavar och bred på bbq-smöret. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen 5-8 minuter tills de har fått fin färg.
Krutongerna är både salta och ganska »feta« i konsistensen. Syran i drinken känns fräsch när den bryter igenom det »feta« och sältan hjälper till att modifiera syran så den känns balanserad (sälta sänker upplevelsen av syra).


