köttfärsgratäng med ädelost

Ingredienser:
500 g köttfärs
1 stor eller 2 små auberginer
3 dl grädde
1 ädelost
1-2 dl smakrik ost
Smör till stekning
2 tsk timjan
1 tsk salt
svartpeppar
vitpeppar
2 msk tomatpuré utblandad i 1 dl varm vatten





Gör så här
Skär auberginerna i ganska tunna skivor och stek dem i rikligt med smör.
Lägg dem i en normalstor form.

Stek köttfärsen med timjan.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda i tomatpurén/vattenblandningen, rör om ordentligt och låt
det koka tills vätskan kokat in.
Fördela köttfärsen över auberginerna.

Koka ihop grädde med ädelost. Krydda med vitpeppar.
Blanda ner den rivna osten ös såsen över köttfärsen.

Gratinera i ca 225° tills gratängen fått färg.

Jag brukar sätta grädden med ädelosten på ganska svag värme
när jag börjar vilket gör att såsen är så gott som klar när jag ska använda den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0