choklad kaka
fick ett tips om choklad kaka ala gi,som jag snodde (av mickis)
♥ C h o k l a d k a k a ♡
1 dl dinkel mjöl, 1 tsk bakpulver, 0.5 dl kakao, 3 st ägg
1 dl råsocker, 250 g kesella, 50 g valnötter
Rivet skal av apelsin eller lime
Vispa ägg och råsocker poröst med en elvisp. Blanda sedan dinkelmjöl, cacao och bakpulver och vänd ned det i äggblandningen tillsammans med kesellan. Hacka nötterna och rör ner i smeten med rivet skal av apelsin eller lime. Häll smeten i en smord ungsform och grädda i 150° i ca 30 minuter.
♥ T o p p i n g ♡
100 g 70% choklad, 2 msk smör
Valnötter
Smält chokladen över ett vatten bad och rör ner smöret så det smälter. Häll blandningen över kakan när den svalnat och dekorera med valnötter.
♥ C h o k l a d k a k a ♡
1 dl dinkel mjöl, 1 tsk bakpulver, 0.5 dl kakao, 3 st ägg
1 dl råsocker, 250 g kesella, 50 g valnötter
Rivet skal av apelsin eller lime
Vispa ägg och råsocker poröst med en elvisp. Blanda sedan dinkelmjöl, cacao och bakpulver och vänd ned det i äggblandningen tillsammans med kesellan. Hacka nötterna och rör ner i smeten med rivet skal av apelsin eller lime. Häll smeten i en smord ungsform och grädda i 150° i ca 30 minuter.
♥ T o p p i n g ♡
100 g 70% choklad, 2 msk smör
Valnötter
Smält chokladen över ett vatten bad och rör ner smöret så det smälter. Häll blandningen över kakan när den svalnat och dekorera med valnötter.
Kommentarer
Trackback