choklad kaka

fick ett tips om choklad kaka ala gi,som jag snodde (av mickis)


C h o k l a d k a k a
1 dl dinkel mjöl, 1 tsk bakpulver, 0.5 dl kakao, 3 st ägg
1 1 dl råsocker, 250 g kesella, 50 g valnötter
Rivet skal av apelsin eller lime

Vispa ägg och råsocker poröst med en elvisp. Blanda sedan dinkelmjöl, cacao och bakpulver och vänd ned det i äggblandningen tillsammans med kesellan. Hacka nötterna och rör ner i smeten med rivet skal av apelsin eller lime. Häll smeten i en smord ungsform och grädda i 150° i ca 30 minuter.


♥ T o p p i n g
100 100 g 70% choklad, 2 msk smör
Valnötter

Smält chokladen över ett vatten bad och rör ner smöret så det smälter. Häll blandningen över kakan när den svalnat och dekorera med valnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0