pannacotta
Vaniljpannacotta med hallon
4 port
1,5 dl mjölk
2 dl grädde
½ l vaniljyoghurt
1 dl socker
1 vaniljstång, skrapa ur fröna, eller 2 tsk äkta vaniljsocker
3 gelatinblad (blötlagda)
Rårörda bär:
2 dl frysta hallon
0,5 dl socker
4-5 droppar saft från en citron (eller efter smak)
12 lösa hallon till garnering
Gör så här:
1. Koka upp mjölk och grädde.
2. Häll i socker och vaniljstångsfrön (eller vaniljsocker). Låt svalna något.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i den ljumma gräddblandningen.
4. Rör i yoghurten.
5. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp.
Rårörda bär:
1. Tina hallonen.
2. Blanda socker och citronsaft och rör sedan ihop detta med hallonen.
För en finare hallonsås: pressa bärröran genom en sil.
Denna efterrätt görs med fördel dagen innan.
De rårörda bären/hallonsåsen lägger man ovanpå vaniljpannacottan en stund innan servering.
Garnera gärna med några hallon.
Receptet är från "lisled" på Matklubben.se
Kommentarer
Trackback