pannacotta

Vaniljpannacotta med hallon 4 port 1,5 dl mjölk 2 dl grädde ½ l vaniljyoghurt 1 dl socker 1 vaniljstång, skrapa ur fröna, eller 2 tsk äkta vaniljsocker 3 gelatinblad (blötlagda) Rårörda bär: 2 dl frysta hallon 0,5 dl socker 4-5 droppar saft från en citron (eller efter smak) 12 lösa hallon till garnering Gör så här: 1. Koka upp mjölk och grädde. 2. Häll i socker och vaniljstångsfrön (eller vaniljsocker). Låt svalna något. 3. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i den ljumma gräddblandningen. 4. Rör i yoghurten. 5. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp. Rårörda bär: 1. Tina hallonen. 2. Blanda socker och citronsaft och rör sedan ihop detta med hallonen. För en finare hallonsås: pressa bärröran genom en sil. Denna efterrätt görs med fördel dagen innan. De rårörda bären/hallonsåsen lägger man ovanpå vaniljpannacottan en stund innan servering. Garnera gärna med några hallon. Receptet är från "lisled" på Matklubben.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0