lchf
Coleslaw
Ingredienser - 4 port
200 g vitkål
1 morot
1 dl crème fraiche
½-1 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Ingredienser:
3 Paprikor valfri färg
400 g Nötfärs
50 g Tacokrydda
1½ dl Vatten
4 Tomater grov hackade
1 Gul lök hackad
5-10 Pfefferoni fin hackade
4 msk Majonnäs
2 dl Creme fraiche
200 g Riven ost
Gör så här
Fräs nötfärsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna blanda häll på vattnet låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
Dela paprikorna på längden ta ur kärnhuset lägg dem i en smord ungsform. Fördela köttfärsen i halvorna.
Hacka tomater, lök och pfefferoni. Blanda creme fraiche och majonnäs tillsätt riven ost rör om. Blanda ner tomat, lök och pfefferoni hacket rör om. Bred över de köttfärs fyllda paprikorna.
Gräddas i 225 grader mitt i ugnen ca 20-30 min eller tills den fått fin färg.
Man kan även använda hela paprikor, skär ett snitt så de står stadigt i formen. Fyll med färs och toppa med röran.
150g blåbär eller t.ex hallon (innehåller mindre kolhydrater)
25-50 g smör
3 dl kokos
1-2 ägg
1 msk kardemumma eller kanel
Gör så här
Lägg bären i en ugnssäker form - låt tina
Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokosen och kardemumman till en grynig massa. Lägg det över blåbären- skjutsa in i ugnen i 200grader. Tills kokosen är gyllenbrun och hård.
Servera med en klick nyvispad grädde eller ev. vaniljsås (3ägg-gulor, 3 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljpulver + ev sukrin)
Ps. Ett annat tips är att ebart göra pajskalet i ugnen och servera kalla bär till + vispgrädde eller vaniljsås! Jättegott det med.
Kommentarer
Trackback