lchf
3 st mozzarellaostar
1 påse färsk babyspenat
1 paket bacon i bitar
1 st tomat
1 lök
1 pkt philadelpiaost
1 pkt krossade tomater
1½ dl riven ost
Färsk basilika
Cayennepeppar
Salt o peppar
Smör till formen och stekning
Gör så här:
Stek den hackade löken och häll sedan på de krossade tomaterna. Låt puttra några minuter under tiden du lägger upp spenaten, mozzarellaosten, skivade tomaten och basilikan i formen. Stek baconet och ha på mozzarellaosten.
Krydda tomatsåsen och lägg i philadelfiaosten i tomatesåsen. Mixa såsen och sätt tillbaka den på värmen så den får koka upp. Krydda med cayenpeppar, salt och peppar.
Häll såsen över mozzarellaformen och sen den rivna osten på det.
Gratinera i 200 tills den blivit så där löjtlig gyllenbrun, ni vet.
kålpudding
800 gr köttfärs
1 vitkålshuvud
2 ägg
3 dl grädde
250 g avrunnen keso
50 g smör
1 buljongtärning
5 dl vatten
vitpeppar
salt
paprikapulver
cayennepeppar
Sås:
3 dl buljong från puddingen
4 dl grädde
en skvätt soya
vitpeppar o salt
175 grader
Gör så här:
Skär vitkålen i bitar och stek den i smör. Häll på vatten och tillsätt buljontärningen.
Koka kålen ca 10 minuter.
Blanda köttfärsen och resten av ingridienserna (ej de till såsen).
Bred ut ett lager med kål på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred köttfärsmassa på kålen och bred på det sista med vitkålen.
Häll över buljongen som blev när du stekte/kokte kålen.
Stek kålpuddingen i ca 30 minuter.
Häll av buljongen från plåten i en gryta och tillsätt grädden o soyan till buljonen.
Kålpuddingen sätter du in i ugnen igen tills den blivit genomstekt.
Koka såsen och smaka av om det behövs mer salt o peppar.
Servera gärna med osötade lingon till.
Kommentarer
Trackback