citron kräm

Citronkräm med mascaporne och egen syrlig hallonsås 8 portioner Ingredienser 1,5 dl lemon curd 250 gram mascarponeost 2 dl vispgrädde 1 st citron, rivet skal 1 st Limefrukt, rivet skal o ev lite av saften 1 tsk vaniljsocker Gör så här Rör om Lemon curden så att den är riktigt mjuk. Ta gärna med en visp så att den blir lite "fluffig". Rör sedan ner mascarponeosten i lemon curden. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Vänd ner den samt rivet skal av citron o lime. Om du vill ha lite starkare citrussmak kan du droppa i lite limesaft. Lägg ostkrämen i coupe glas eller andra fina glas. Täck med plastfolie o låt den stå kallt i minst 20 minuter före servering. Du kan förbereda ostkrämen flera timmar före serveringen. Men vänta med såsen. Toppad med en syrlig hallonsås Till ca 8 portioner behöver du: 800 g hallon 1 vaniljstång 1 dl socker Gör så här: Lägg hallon den delad vaniljstången och socker i en kastrull. Låt detta koka upp, rör om och låt sjuda någon minut så sockret smälter. Ta av kastrullen från spisen och häll hallonsåsen i en sil som du ställt över en bunke eller liknande. Hjälp till att pressa genom hallonen med en sked så att det till slut bara finns kärnor kvar i silen. Rör om i såsen och låt den svalna för att hällas försiktig över citronkrämen innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0