citron kräm
Citronkräm med mascaporne och egen syrlig hallonsås 8 portioner
Ingredienser
1,5 dl lemon curd
250 gram mascarponeost
2 dl vispgrädde
1 st citron, rivet skal
1 st Limefrukt, rivet skal o ev lite av saften
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Rör om Lemon curden så att den är riktigt mjuk. Ta gärna med en visp så att den blir lite "fluffig". Rör sedan ner mascarponeosten i lemon curden. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsockret. Vänd ner den samt rivet skal av citron o lime. Om du vill ha lite starkare citrussmak kan du droppa i lite limesaft. Lägg ostkrämen i coupe glas eller andra fina glas. Täck med plastfolie o låt den stå kallt i minst 20 minuter före servering. Du kan förbereda ostkrämen flera timmar före serveringen. Men vänta med såsen.
Toppad med en syrlig hallonsås
Till ca 8 portioner behöver du:
800 g hallon
1 vaniljstång
1 dl socker
Gör så här:
Lägg hallon den delad vaniljstången och socker i en kastrull. Låt detta koka upp, rör om och låt sjuda någon minut så sockret smälter. Ta av kastrullen från spisen och häll hallonsåsen i en sil som du ställt över en bunke eller liknande. Hjälp till att pressa genom hallonen med en sked så att det till slut bara finns kärnor kvar i silen.
Rör om i såsen och låt den svalna för att hällas försiktig över citronkrämen innan servering.
Kommentarer
Trackback