thaigryta (camilla)

Thaigryta med lövbiff
(2 portioner)

2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
300 gr lövbiff, strimlad
1 burk kokosmjölk, 400 gr
1/3 medelstor aubergine, tärnad
En knippe salladslök (10 stjälkar), hackad
½ burk grön currypasta(110gr)
1msk fisksås
½ tsk sambal oelek
10 körsbärstomater, halverade
2 dl fullkornsris
Grönsallad till servering
I knippe färsk koriander, hackad

Fräs vitlöken i olivoljan i en stor gryta eller wokpanna i några minuter. Tillsätt köttet och bryn det hastigt. Häll i kokosmjölken och aubergine tärningarna, salladslöken currypasta, fisksåsen och sambal oeleken. Koka upp och låt sjuda i ca 7-8 minuter. Tillsätt tomathalvorna och låt sjuda ytterligare i någon minut. Rör försiktigt så att tomaterna inte går sönder. Servera med fullkornsris och en grönsallad. Strö över den grovhackade koriandern.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0