terryakie lax (camilla)
Teriyakilax med grönsakswok
(2 portioner)
300 gr laxfilè
2 msk teriyakisås
2 msk sesamfrön
2 dl fullkornsris
1 röd paprika, Strimlad
½ gul zucchini, strimlad
100 gr broccoli, i små buketter
2 msk rapsolja
½ msk rödvinsvinäger
Dela laxen i två. Stryk på teriyakisåsen och strö över sesamfrön/furiake på varje sida.
Lägg laxen i en ugnsfastform och stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i ca 15 min. Koka riset under tiden. Strimla paprika och zucchini i ca 5 cm långa strimlor. Dela broccolin i små buketter. Hetta upp olja i en wokpanna eller teflonstekpanna och fräs grönsakerna under omröring i några minuter, tills de har mjuknat något men fortfarande har tuggmotståndet kvar. Blanda i vinägern. Servera grönsakswoken varm till laxen och riset.