surdegs pizza

Ingredienser

12 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olivolja
1 dl surdeg av vete
1 msk salt
1 tsk strösocker
3 dl durumvete
3 dl vetemjöl special

Tips

Här hittar du recept på Davids surdeg.

David tipsar om hur du lyckas med surdeg.

Förslag på olika pizzor:
Pizzasnurror
Fikonpizza med mandel och mörk choklad
Hallonpizza med vitchoklad
Päronpizza med stiltonost
Pizza frutti di mare

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.

2. Rör ner olivolja, surdeg, salt och strösocker.

3. Tillsätt durumvetemjöl och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.

4. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 2 timmar.

5. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Baka ut degen till 5 bollar.

7. Lägg dem på en mjölad bricka och täck med plastfilm. Låt vila i kylen över natten eller kavla direkt ut dem lövtunt på mjölat bakbord (utan att knåda degen).

8. Smaksätt med valfri fyllning (se tipsrutan).

9. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0