salta pizza snurror
Ingredienser
1 sats pizzadeg (se grundrecept)
2 klyftor vitlök
0.5 kruka färsk oregano
0.5 kruka rosmarin
2 st sardellfiléer
100 g mjukt smör
1 msk honung
60 g parmesanost
100 g fårost
Vatten till pensling
Flingsalt
Gör så här
1. Gör pizzadegen enligt grundreceptet och låt den jäsa.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pressa vitlöksklyftorna, finhacka oreganon och rosmarin och mosa sönder sardellfiléerna. Blanda det med mjukt smör och finriven parmesanost och smulad fårost.
4. Kavla ut degen till en tunn rektangel.
5. Bred ut kryddsmöret över degen.
6. Pensla den ena långsidan med lite vatten.
7. Rulla ihop degen till en tajt rulle från den andra långsidan.
8. Skär degen i tunna skivor med en vass kniv och lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
9. Strö över lite flingsalt.
10. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.