mini pajer med kantareller

Minipajer med kantareller

1 2 3 4 5
0 röster
Kantareller, lagrad prästost och lök ger smak åt de här fina små pajerna.
Minipajer med kantareller

Ingredienser

ca 15 st

Pajdeg:
125 g Svenskt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g färska kantareller eller 1 burk à 200 g
1 knippe salladslök
1 msk smör
2 dl riven lagrad ost, t ex Präst

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl Arla vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar


Gör så här

Sätt ugnen på 200°.
Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Visa recept i fullskärm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0