mini pajer med kantareller
Minipajer med kantareller





Ingredienser
ca 15 st
Pajdeg:125 g Svenskt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g färska kantareller eller 1 burk à 200 g
1 knippe salladslök
1 msk smör
2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl Arla vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.
Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Kommentarer
Trackback