lax på stengods
stengodstallrikar.

Foto: TV4
Antal portioner: 4
Ingredienser
400 g lax i tunna skivor
8 st schalottenlök
4 st ägg
2 dl crème fraiche
1 dl hackad dill
1 st citron
Olivolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 msk smör
1-2 st kokta ägg
Gör så här
1. Värm tallrikarna (ugnsfasta) i 225 grader ugn, så de blir riktigt varma.
2. Skiva laxen i 2-4 mm tjocka skivor.
3. Skala och hacka löken.
4. Sautera löken i smöret.
5. Häll över crème fraiche och koka ihop snabbt.
6. Smaksätt med salt, peppar och hackad dill.
7. Vid servering
Tag ut de varma tallrikarna.
8. Smörj in laxskivorna med lite olivolja på undersidan och lägg på tallrikarna (viktigt att tallrikarna är mycket varma).
9. Häll över såsen och garnera med hackat kokt ägg.
10. Vrid några varv på pepparkvarnen.
Kommentarer
Trackback