ädelost paj
Ädelostpaj

Ingredienser
Pajen kan även bakas ut till en stor.Pajdeg:
75 g Svenskt smör från Arla
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
Fyllning:
50 g Kvibille® ädel riven
1/2 dl grovhackad mandel
3 ägg
2 dl Arla® vispgrädde
1 dl Arla® mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
- Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa.
- Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar.
- Låt vila i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost.
- Fördela ädelost och mandel i pajskalen.
- Häll över äggstanningen.
- Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
- Du kan också göra en stor paj.
- Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min.
- Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.

Kommentarer
Trackback