ädelost paj

Ädelostpaj

ÄdelostpajÄdelostpaj är alltid gott! Baka en stor eller 16 små.

Ingredienser

Pajen kan även bakas ut till en stor.

Pajdeg:
75 g Svenskt smör från Arla
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt

Fyllning:
50 g Kvibille® ädel riven
1/2 dl grovhackad mandel
3 ägg
2 dl Arla® vispgrädde
1 dl Arla® mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här

  • Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa.
  • Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform ca 23 cm i diameter eller i 16 små engångsfolieformar.
  • Låt vila i kylen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och gratängost.
  • Fördela ädelost och mandel i pajskalen.
  • Häll över äggstanningen.
  • Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Du kan också göra en stor paj.
  • Förgrädda då pajskalet i 200 grader 10 min.
  • Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
Arla Köket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0