marinerad fetaost
Marinerad fetaost i tre olika smaker
Ingredienser
Smaksättning 1
skal av ½ citron
½ röd chili, skivad
några kvistar färsk timjan
Smaksättning 2
6 st Zeta Sardeller (hela)
1 msk Zeta Kapris, små
2 kvistar färsk rosmarin
Smaksättning 3
färska finhackade örter, t ex persilja, timjan, oregano
2 vitlöksklyftor, grovskurna
1 msk rostade pinjenötter
3 pkt à 150 g Zeta Feta
Zeta Olivolja Grekisk Extra Virgin 05 L
Så här gör du
Tärna fetaosten. Varva fetaosttärningarna med valfri smaksättning i en glasburk. Häll på olivolja så att det täcker och låt stå i kyl 2-3 dagar för att ta smak.
Väljer du smaksättning 3 ska Fetaosttärningarna rullas i de hackade örterna innan de varvas med övrig smaksättning.
Tillagningstid:En timmeEn timme
Svårighetsgrad:1Lät
Kommentarer
Trackback