kyckling i ugn

Confiterad kyckling Ugnsbakad kyckling Ingredienser 4 portioner 4 kycklingbröst salt och svartpeppar färsk rosmarin färsk timjan 6 vitlöksklyftor , delade 2–3 skivor citron Zeta Olivolja Tips Vid confitering behövs mycket olja, använd därför en form där filéerna ligger trångt. Fördelen med confitering är att de vattenlösliga smakämnena blir kvar i kycklingen. Så här gör du Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor. Låt stå minst 30 minuter. Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70° varmluft ca 1 ½ timme. Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar. Lyft upp kycklingen och låt den rinna av. Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0