kyckling i ugn
Confiterad kyckling
Ugnsbakad kyckling
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröst
salt och svartpeppar
färsk rosmarin
färsk timjan
6 vitlöksklyftor , delade
2–3 skivor citron
Zeta Olivolja
Tips
Vid confitering behövs mycket olja, använd därför en form där filéerna ligger trångt. Fördelen med confitering är att de vattenlösliga smakämnena blir kvar i kycklingen.
Så här gör du
Krydda kycklingbrösten med salt, peppar, örter, vitlök och citronskivor.
Låt stå minst 30 minuter.
Häll på olivolja så att det täcker kycklingen och tillaga i ugn på 70° varmluft ca 1 ½ timme.
Om du inte har varmluftsugn, förläng tiden i ugnen till ca 2 timmar.
Lyft upp kycklingen och låt den rinna av.
Stek kycklingbrösten i het panna tills de fått fin färg.
Kommentarer
Trackback