Kantarellsoppa

Antal portioner: 4
Ingredienser
1 liter färska kantareller
3-4 msk smör
5 msk vetemjöl
12 dl hönsbuljong
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt och vitpeppar
Till dekoration:
smörfrästa kantareller
persilja
Gör så här
Putsa svampen. Fräs svampen i smör på svag värme ca 10 minuter. Ta upp några små svampar och spar till garnering. Strö mjölet över svampen och rör om. Spä under omrörning med hälften av buljongen.
Häll svampblandningen i en matberedare eller mixer. Kör till puré. Häll över i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen under vispning. Sjud 10-15 minuter.
Vispa samman äggulor och grädde och vispa ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli riktigt het men koka inte, då kan den skära sig. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med smörfräst svamp och en liten kvist persilja.
« Tillbaka
Klicka här för att lämna den mobilanpassade versionen av recept.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0