fisksoppa
Laga, ät och njut! Huvudrätt: 4 port
Förrätt: 6-8 port
400 g fiskfilé t ex torsk ell hoki
300 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk margarin
1 vitlöksklyfta ( mer efter smak)
1½ tsk tomatpuré
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ tsk fiskbuljong ( 1½ tärning)
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran ( kan uteslutas)
300 g räkor m skal eller kräftstjärtar på burk
ev. 1 burk musslor
• Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken.
• Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig.
• Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och
basilika. Låt fräsa en stund.
• Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter.
• Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud
ca 15 min.
• Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud
ytterligare ca 7 min.
• Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta
upp och servera genast.
Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd.
Vitlöksmajonnnäs: Gräddfil
Majonnäs
Vitlök
5
S
Kommentarer
Trackback