fisksoppa

Laga, ät och njut! Huvudrätt: 4 port Förrätt: 6-8 port 400 g fiskfilé t ex torsk ell hoki 300 g laxfilé ½ purjolök ½ gul lök 1 msk margarin 1 vitlöksklyfta ( mer efter smak) 1½ tsk tomatpuré 1½ tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2½ dl torrt vitt vin 1½ tsk fiskbuljong ( 1½ tärning) 2 dl grädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 pkt saffran ( kan uteslutas) 300 g räkor m skal eller kräftstjärtar på burk ev. 1 burk musslor • Tina fisken, strimmla purjolöken, hacka löken. • Smält margarinet i en gryta, fräs löken glansig. • Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en stund. • Tillsätt buljongen och vattnet. Låt koka ett par minuter. • Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud ca 15 min. • Skär fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min. • Skala räkorna. Tillsätt dem och ev. musslorna. Hetta upp och servera genast. Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd. Vitlöksmajonnnäs: Gräddfil Majonnäs Vitlök 5 S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0