chiligryta och sangria
Chiligryta med sydamerikanska och svenska smaker

1 1/2 kg putsad högrev
5 olika sorters chili tex chili röd & grön), chipotle, ancho, jalapeno
50 cl porter
50 cl ljus öl
50 cl BJÄRE julmust (finns hos COOP)
1 msk honung
2 tsk farinsocker
3 rutor mörkchoklad
1 tsk spiskummin
Färsk malen svartpeppar & flingsalt
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Lägg bitarna råa i en gryta.
2. Tillsätt honung, chili, choklad, porter och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 2 timmar.
3. Kolla av trådigheten i köttet och tillsätt mer vätska under tiden. INGET VATTEN endast ÖL & BJÄRE julmust.
4. Koka på mellanvärme i minst 4 timmarr eller tills köttet känns riktigt mört. Det ska tråda sig ochvara en smet, ingen vätska ska vara kvar.
Smaka av och servera med Klyftpotatis, gucamole, tortilliachips, svart bönröra och bröd.
Servera med ett stort glas rött eller BJÄRE julmust
Sangria - när du längtar efter sommaren

1 flaska rödvin
4 cl konjak
1/2 dl socker
50 cl SPRITE
1 äpple
1 apelsin
1 citron
1 kanelstång
3 nejlikor
IS
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Tvätta och skiva frukten.
Blanda allt och låt dra minst en timme.
Servera med is.
Kommentarer
Trackback