hemma gjorda fiskpinnar med currysås

Ingredienser
Fiskpinnar 500 g vit fisk (sej, torsk, kolja, kummel)
1.5 dl ströbröd
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl solroskärnor
2 msk sesamfrön
2 ägg till panering
1 dl vetemjöl till panering
Currysås 0.5 dl pickles, finhackade
0.5 dl äpple, finhackat
0.75 dl majonnäs
1.5 dl creme fraiche
0.5 dl lök, finhackad
1 msk curry
Till servering 12 potatisar
Gör så här 1. Koka potatisen. 2. Fiskpinnar Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor. Hacka ner dem, så de är i samma storlek och ställ åt sidan. Lägg mjöl på en tallrik och knäck äggen i en skål. 3. Skär fisken i önskad storlek och börja panera, använd en matpincett så slipper ni bli kladdiga. 4. Panera först i mjöl runt om hela fiskbiten, doppa sedan i äggen och avsluta med fröpaneringen. Stek dina fiskpinnar på låg värme i smör och servera med kokt potatis och currysås. 5. Currysås Hacka lök och äpple. Stek snabbt i en kastrull och tillsätt curryn under stekning så den släpper all sin smak. 6. Låt lök och äpplet bli kallt och blanda med majonäs, creme fraiche och den finhackade gurkan. Smaka av med salt och peppar.

tonfisk sallad

Antal portioner: 4
Ingredienser
Tonfisksallad med mathavre 2 tonfiskburkar i olja
3 dl mathavre
vatten enligt anvisningar på paketet
1/2 gurka, tärnad
2 avocado, mosade
6 små kvisttomater, klyftade
1 rödlök, finhackad
1 salladshuvud, plockat
3 msk dijonsenap
3 msk balsamico vinäger
3 msk rapsolja
1 dl mandel
Salt att smaksätta med

RSS 2.0