olivbröd

Tillbaka

Snabbt bröd med oliver

1 2 3 4 5
75 röster
Härligt bröd som du snabbt svänger ihop. Detta bröd, med bikarbonat i degen, behöver varken knådas eller jäsa.
Snabbt bröd med oliver

Ingredienser

1 st

5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1/2 dl vatten
3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
1 msk honung
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.
Visa recept i fullskärm

RSS 2.0